yurtdisinda lise ve universite egitimi

yurtdisinda lise ve universite egitimi
yurtdisinda lise ve universite egitimi

1 Eylül 2014 Pazartesi

Bu Yazı Cocugu için 'En İyi' Olanı İsteyen Anne ve Babalar İçindir..

Bu Yazı Çocuğu için 'En İyi' Olanı İsteyen Anne ve Babalar İçindir.. 

Kanada 2015 - 2016 Lise Egitim Yili Kayitlari Basladi... 

Dünyanın 'En Yaşanılır Ülkesi'
Dünyanın 'En Güvenli' ülkelerinden birisi
Dünyanın 'Gelir Seviyesi En Yüksek' ülkelerinden birisi
Dünyanın 'En İyi' eğitim sistemine sahip ülkelerinden birisi
Dünyanın 'En Düşük İşsizlik Oranlarına' sahip ülkelerinden birisi..


KANADA'DA LİSE OKUMAK, TÜRKİYE'DE ÖZEL KOLEJ'DE OKUMAKTAN DAHA EKONOMİK !!

2015 - 2016 KANADA LİSE YILI EĞİTİM ÜCRETLERİ VE GÜNCEL BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ.  AYRICA 3 AYLIK VE 5 AYLIK (1 DÖNEMLİK) ÜCRETLERİ DE AYNI SAYFALARDA GÖREBİLİRSİNİZ)


Evet, Kanada.. Çocuklarınızı çok erken yaşlarda Kanada'daki müthiş eğitim sisteminin bir parçası yapabilirsiniz. Böylelikle üniversiteyi yine Kanada'da, dünyanın sayılı üniversitelerinde hatta Burslu okumalarını sağlayabilirsiniz. Kanada diplomasının bir 'Dünya Diploması' olduğu düşünülürse, çocuğunuzun geleceğini gerçekten düşünüyorsanız aşağıdaki satırları okumanızı tavsiye ediyorum. 


Koltuğunuza yaslanıp lütfen şunları hayal edin... Çocuğunuz sabah uyanıp Kanadalı ailesi ile birlikte sabah kahvaltısını yaptıktan sonra, hazırlanıp kendisini ve diğer öğrencileri alacak olan ücretsiz devlet okul otobüsü için az bir mesafe yürüyor. Hatta bunu yaparken, aynı evde kalan ve aynı okula giden bir İspanyol ve bir Alman arkadaşı ile birlikte hareket ediyor. Sabah trafiği veya başka streslere maruz kalmadan okula ulaşıyor. Günlük ders programı doğrultusunda, ya okuldaki diğer uluslararası öğrenciler için hazır bekleyen İngilizce öğretmeninin sınıfına gidiyor, veya Kanadalı ve diğer uluslararası arkadaşları ile birlikte Tarih, Kimya, Fizik derslerini alacağı sınıfına geçiyor. Tüm okul hemen her gün temizlenen halılarla kaplı. Laboratuvarlar ve bazı alanlar ise antibakteriyel yer kaplaması ile kaplı. Her ders arasında okulun yemyeşil bahçesine çıkıp arkadaşlarıyla biraz sohbet ediyor, daha sonra kendisine tahsis edilmiş olan kilitli dolabından bir sonraki dersinin kitabını alarak diğer sınıfına geçiyor. Öğlen yemekleri açık büfe. Dilerse tertemiz ve itinayla hazırlanmış açık büfe yemeklerden yiyor, dilerse evden getirdiği sandviçini yemyeşil bahçede arkadaşları ile sohbet ederken yiyor. Öğleden sonra derslerini takiben okulunun basket takımının rakip okul ile yapacağı maç için izleyenler arasında yerini alıyor. Basket maçını izledikten sonra, üyesi olduğu Tenis takımının antrenmanına geçiyor. Antrenman hafta içi 3 gün hafta sonu ise Pazar günleri gerçekleşiyor. Çocuğunuz pazar antrenmanlarına ya kendi bisikleti ile gidip geliyor, eğer programlarına uyuyor ise bir parçası olduğu ve evlerinde kaldığı Kanadalı aile onu bırakıyor ve sonrasında alıyor. Bir sonraki hafta okulun hafta sonu gezisi var, kendisi de bu geziyi iple çektiği için tenis takımı antrenöründen o hafta sonu için izin alıyor. Hafta içi antrenmanlarının olmadığı günlerde çocuğunuz üyesi olduğu Model UN Lise Konferansları Grubu ve okulunun en gözde kulüplerinden 'Tartışma Kulübü' (Debate Club) toplantılarına katılıyor. Bu kulüplerde de kendisini çok sevdirmiş diğer tüm arkadaşlarına. Okulun ve Uluslararası Öğrenci Yerleştirme Programlarımızın ayrıca bölge okullarının (district schools) birlikte düzenledikleri faaliyetler, geziler ve sosyal etkinlikler birbirini izliyor. Kanada'nın önde gelen üniversitelerinin temsilcileri, hem kendilerini tanıtmak hem akademik veya spor bursları vermek için öğrenci seçmek amacıyla çocuğunuzun okuluna ziyaretlerde bulunuyorlar.   


Çocuğunuz kendisini tanımaya başlıyor. Nelerden hoşlandığını algılıyor, kendisini başkalarına nasıl ifade edebileceğini, kendi kararlarını alma becerilerini, topluluk önünde kendisini ifade etme becerilerini tartıyor, geliştiriyor. Bir taraftan kendisini korumayı öğrenirken diğer taraftan da güvende olacağı ortamları oluşturma yeteneğini kazanıyor. Yüksek kalitede bir eğitim alırken sportif, kültürel ve sosyal becerilerini ilerletiyor. Ana dili gibi İngilizce konuşuyor, Fransızca ve Latince dillerini de öğrenmeye başlıyor. 12inci sınıfın başlarında Kanada'damı üniversiteye devam edecek yoksa Amerika'da mı daha iyi bir eğitim alabilecek, buna karar veriyor. Lisesindeki akademik lisans yerleştirme biriminin de yardımı ile sosyal etkinlikler ve girişimcilik açısından harika bir CV ve Kanadadaki lise yıllarında getirdiği yüksek notlar ile Kanada ve Amerika'nın önde gelen üniversitelerine başvurularda bulunuyor. Pek çoğundan kabul geliyor. Bazılarından 100 %e varan burslar da geliyor. Çocuğunuz kararını veriyor ve yüksek öğrenimine başlıyor. Artık o bir dünya vatandaşı.

Evet, hayal etmesi bile çok güzel değil mi ? 

Açıkçası bunların hiç birisi hayal değil. Çocuklarınızı ülkemizdeki gereksiz sınav ve diğer pek çok stresten uzak tutmak, onları gerçekten bir dünya vatandaşı olarak, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak yetiştirmek ve yabancı dillerini ana dilleri seviyesine getirmek istiyorsanız, yapacaklarınız çok basit. Kararınızı verin ve çocuğunuzu gönderin. Bu program Kanada Hükümeti' nin de kontrolünde olup, çocuklarınız hem biz hem programı yürüttüğümüz Kanada okullarımızın, Kanadalı Eğitim ve Yerleştirme kurum yetkililerimizin haftanın 7 günü ve 24 saat güvencesi ve kontrolü altındadırlar..

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ..

yurtdışı eğitim, yurtdışında lise eğitimi, amerikada lise, kanadada lise eğitimi, ingilterede liseler, yurtdışında özel okullar, yurtdışı üniversite bursları, yurtdışında lise okumak, Amerika high school, yurtdışında yatılı okullar, yurtdisinda lise, amerikada üniversite, amerika üniversiteleri, yurtdışı eğitim, yurtdışında lise eğitimi, amerikada lise, kanadada lise eğitimi, ingilterede liseler, yurtdışında özel okullar, yurtdışı üniversite bursları, yurtdışında lise okumak, Amerika high school, yurtdışında yatılı okullar, yurtdisinda lise, amerikada üniversite, amerika üniversiteleri, yurtdışı eğitim, yurtdışında lise eğitimi, amerikada lise, kanadada lise eğitimi, ingilterede liseler, yurtdışında özel okullar, yurtdışı üniversite bursları, yurtdışı lise, yurtdışında özel okullar, boarding school, yurtdisinda lise, amerika üniversitesi, kanadada lise, kanada lise egitimi, kanadada lise okumak