yurtdisinda lise ve universite egitimi

yurtdisinda lise ve universite egitimi
yurtdisinda lise ve universite egitimi

5 Aralık 2013 Perşembe

Yurtdisinda Lise - Amerika, Kanada, İngilterede Lise Eğitimi

Yurtdışında Lise Eğitimi - Neden Yurtdışında Lise

Yurtdışında geçireceğiniz lise yılı, yaşadığımız dünyaya yeni bir gözle bakmanıza, kendinizi daha iyi tanımanıza ve ufkunuzun gelişmesine tahmin edebileceğinizden çok daha fazla yardımcı olacaktır. Bir yandan gittiğiniz ülkenin farklı kültür ve yaşam tarzlarını tanırken, diğer yandan da kendi ayaklarınız üzerinde durma, değişik görüş ve inançlara saygı duyma yeteneği kazanacaksınız. En azından ben 13 yaşımdayken - 1987 Ağustos'unda - Türkiyedeki kolej eğitimimin ikinci yılını takiben, Amerika'nın Pennsylvania eyaletinin küçük bir kasabasındaki 350 kişilik Carlisle Barrack Middle School'da eğitimime başladığım zaman bunların henüz farkına varamamış olsam da, Türkiye'ye dönerken hepsini yaşamıştım :) 

POSEIDON olarak her zaman belirttiğimiz gibi, hayat bir tek yaşadığınız şehirden, şu an gittiğiniz okuldan ve ailenizden ibaret değildir. Yaşınız kaç olursa olsun, dışarıda sizleri bekleyen çok büyük bir dünya olduğunu ve seçeneklerinizin her geçen gün daha da arttığını bilmeniz çok önemlidir. Çocuklarımızı ne kadar erken yaşta – doğru programlarla – hayata hazırlarsak, o kadar kendilerine güvenen, bilinçli ve mutlu bireyler olarak karşımıza çıkarlar.
Amerika, Kanada, İngiltere veya Avustralya’da en az 1 yılını lise eğitimi ile değerlendiren öğrencilerimiz,

-          İngilizcelerini ileri düzeye taşıyabilir,
-          Yabancı kültürleri ve yaşam tarzlarını yakından tanıyabilir,
-          Kendilerini daha iyi tanıyabilir,
-          Diğer değişim öğrencileri ile beraber eğitim alıp çok uluslu bir yapıyı görebilir,
-          Ailelerinden uzakta yaşayarak kendi ayakları üzerinde durmaya erken yaşta alışabilir,
-          Yabancı üniversitelerden BURSLAR kazanabilir, hayatları boyunca unutamayacakları eşsiz deneyimler kazanabilirler. 

Lise Değişim Programı, TC Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir program olup, 15-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden Amerika, İngiltere, Kanada ve Avustralya’da değişim öğrencisi olarak okuma imkanı sunmaktadır. Öğrenciler, TC MEB Denklik Yönetmeliği kapsamında, Türkiye’ye geri döndüklerinde sene kaybetmeden eğitimlerine devam edip buradan mezun olabilmektedirler. Bununla birlikte Türk öğrenciler, Türkiye’ye dönmeyip, lise diplomalarını yurtdışından alabilir, yurtdışında üniversite eğitimlerine devam edebilir veya Türkiye’de liseden mezun olup diplomalarını aldıktan sonra, yurtdışında lise son sınıfı tekrar okuyarak bir de yurtdışı lise diploması sahibi olabilirler.

Programa uygunluğu mülakatlarımız, akademik geçmişlerinin kontrolü ve İngilizce seviyeleri doğrultusunda teyid edilen öğrencilerimizin yerleştirme işlemleri, yurtdışındaki Eğitim Bakanlıklarına bağlı çalışmakta olan yerleştirme birimlerimizle birlikte gerçekleştirilir.

yurtdışı eğitim, yurtdışında lise eğitimi, amerikada lise, kanadada lise eğitimi, ingilterede liseler, yurtdışında özel okullar, yurtdışı üniversite bursları, yurtdışında lise okumak, Amerika high school, yurtdışında yatılı okullar, yurtdisinda lise